Börja att måla – bli konstnär

Att måla kan vara ett riktigt nöje. Du behöver inte alls vara speciellt skicklig för att måla utan bara kreativ. Eller bara göra det för att du vill göra det till exempel. Vi glömmer ofta bort när vi blir vuxna hur kul vi hade när vi ritade och målade som små. Det är dags att ta tag i det nu och hitta tillbaka till glädjen och spontaniteten i att måla.

Olika material att börja med

Du behöver ju inte köpa de dyraste prylarna när du börjar. Det viktiga är att ha roligt. Därför kan också materialen vara roliga och kreativa. Måla med till exempel kritor eller varför inte tuschpennor.

Om du känner att du vill gå vidare med mer avancerade material och metoder så kan du hitta det du behöver på nätet. Det finns många olika variationer av riktiga konstnärsfärger och du hittar dem i olika priskategorier.

Det är smart att börja med vanliga ritblock och billigare material innan du lägger ner pengar på större målardukar. Många berömda konstnärer började skapa i billigare material. Italienska konstnären Giotto från medeltiden var en fåraherde som började med att rita får på stenar. Så du kan du också. Släpp lös din kreativa ådra bara och ha roligt!