Festlekar för vuxna

När man anordnar en fest, kan det vara roligt att planera in några lekar för att alla ska ha roligt tillsammans. Det är också en isbrytare, när man sätter ihop människor som inte känner varandra och det lättar upp stämningen. Fundera ut vilka lekar och aktiviteter du vill planera in, men kom ihåg att de inte ska ta över hela kvällen.

En tema-fest är absolut lättast att planera in aktiviteter och lekar till. Där har du givna riktlinjer som kan guida dig rätt. Musiklekar är ju aldrig fel och frågesport inriktad på temat, kan bli riktigt kul. En 80-tals fest bara måste ju ha en musikquiz med tidstypiska låtar, liksom en melodifestival fest inte kan missa festival låtar genom åren.

Andra roliga aktiviteter, kan vara lekar av olika slag. En tipsrunda kan vara ett bra sätt att få alla att kliva upp och röra på sig en stund, medans du plockar undan efter en middag till exempel. Är ni ett gäng som törs ta ut svängarna, kan det bli riktigt roligt med ballongleken. Den går ut på att gästerna delas upp parvis med en ballong per par. Paren ska sedan blåsa upp ballongen och placeras någonstans mellan sig, så att de kan gemensamt krama sönder den på en given signal. Låter enkelt, men är svårare än man kan tro.