Fantasyspel – omåttligt populära

Någonting har helt klart hänt under de senaste decenniet när det kommer till allmänhetens inställning till fantasy. Något som förr ansågs som väldigt nördigt (och då på ett rätt så negativt sätt) samt enbart sammankopplat med en väldigt snäv grupp av individer, är numera fullt accepterat och återfinns i allt från filmer och serier till just spel – som idag är omåttligt populära!

Dator- och tv-spel

Ett av de första datorspelen med fantasyanknytning som slog riktigt riktigt stort bland en stor del av befolkningen var RPG-spelet World of Warcraft. Sedan dess har dock speltitel efter speltitel avlöst varandra genom åren som spelarna kastat sig efter likt hungriga hyenor. Det finns heller ingenting som tyder på att denna hunger börjar mättas av, utan det är snarare precis tvärtom – folk kan inte få nog av fantasyspel till datorn och tv:n.

Mobil och surfplatta

Efterfrågan på fantasyspel till mobil och surfplatta är minst lika stor som när det kommer till dator och tv. Många gånger skriker spelarna efter titlar som sedan tidigare lanserats på andra plattformer, men det skapas också otroligt många spel speciellt för dessa enheter som är mycket populära bland spelarna, exempelvis dungeon crawlern Bit Heros. I detta spel ska man försöka bli så stark som möjligt för att sedan kämpa mot andra spelare över toppen på de olika poänglistorna.

Brädspel

Bland de som gillar spela brädspel så är det heller inte här någon direkt skillnad. Även om utbudet är stort rent generellt så skulle vi ändå vilja påstå att det största segmentet är de spel som på något vis har kopplingar till fantasyn. Ett spel som är väldigt populärt och som dessutom bjuder på en hel del humor är det lustiga och roliga Munchkin. I detta spelet är målet att först ta sig upp till en viss nivå rent levelmässigt, samtidigt som alla gör sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för varandra. Bjuder vanligtvis på mest skratt men det finns även risk för en och annan dispyt vid bordet, helst om man valt att spela med någon som tenderar att vara en dålig förlorare.