Roliga idéer för svensexan och möhippan

När bästa vännerna eller en släkting ska gifta sig börjar de genast att planera datum, middagsmenyn och kläderna. Vännerna börjar planera svensexan och möhippan! Det är lätt att få hjärnsläpp och inte komma på vad ni ska hitta på tillsammans. En fest för att fira brud eller brudgum borde höra samman med deras intressen och hobbys men det är inte alla som har en enda favoritsak och en del hobbys är svår att skapa en fest runt. Därför bjuder vi på några klassiska och ovanliga idéer.

Paintball

Se till att alla som ska delta har införskaffat kamouflagekläder som passar till jakt eller lek i skogen, ni kan köpa passande kläder hos Bearskin som riktar sig mot jakt och fritid. Det finns företag som anordnar paintballmatcher för stora och små grupper. De kan redan ha fasta banor som ni spelar på eller så äger de mark och kan skapa en bana utefter era önskemål.

Skyttebanan

På en skyttebana finns aktiviteter för en hel dag. Dela upp er i lag och tävla mot varandra i de olika grenarna. Förutom olika former av skytte brukar skytteföreningar även ha yxkastning, blåsrör och femkamp. Det blir en svettig dag som gärna kan avslutas med en bastubad och några kalla öl. Kom ihåg att ni inte får konsumera alkohol medan ni skjuter.

Glasblåsning

Att blåsa glas är spännande och kan väcka ett helt nytt intresse inom skapande. Glasblåsningar går att boka in på alla de stora glasblåserierna och ni brukar alla få testa att skapa något som ni sedan kan ta med hem. En rolig grej kan vara att alla blåser likadana glas som sedan bli en bröllopsgåva, en helt unik servis.

Forsränning

Utmana er själv med forsränning, perfekt aktivitet på våren när snön börjat smälta och vattennivån stiger. Det finns lugnare vattenaktiviteter där man använder en stor gummiflotte och paddlar runt i sjöar och kliver i land för lekar och grillning.