Spelautomater på nätet

Internet kan erbjuda många olika former av underhållning idag och spel kan nog vara ett av de främsta. Men även i detta kategori hittar man en rad olika typer av spel, så många att nästan alla kan hitta ett spel som passar just dem. På senare tid har spelautomater visat sig vara väldigt populära. De går så snabbt att spela att man kan spela några rundor även om man bara har några minuter över, och många har vunnit stort på att göra just detta.

spelautomat_online_337635737

Spelautomater är dock inte på något sätt ett nytt spel. De har länge funnits i form av riktiga maskiner där man stoppar i pengar och drar i en spak eller trycker på en knapp. Maskiner med en spak var för övrigt anledningen till varför spelautomater idag även är känt som enarmade banditer.

Går man tillbaka tillräckligt långt kommer man att stöta på den maskin som gav upphov till den moderna spelautomaten. Detta var en maskin som på insidan hade fem trummor där man hade fäst vanliga spelkort, tio på varje trumma. De som nu vet att en kortlek ju innehåller 52 spelkort frågar sig nog nu vilka kort som inte fanns med i denna maskin. Skaparen utelämnade spader tio och hjärter knekt, vilket i effekt dubblade oddsen mot att få en royal flush.

Denna maskin hade dock inget sätt att betala ut pengar då de möjliga vinnande kombinationerna var på tok för många och skulle ha krävt en väldigt komplicerad mekanism. Istället var det andra saker som stod på vinstlistan, och eftersom många av dessa tidiga maskiner stod i barer var det vanligt att man vann saker som öl, drinkar, cigarrer eller liknande.

Nästa evolution i spelautomatens historia tog inte så lång tid att dyka upp och har funnits med ända sedan sena 1800-talet. Denna maskin gick igenom många utvecklar även den, men ända från dess tidiga dagar är det en maskin vi skulle känna igen idag. Den första av denna typ var den som började med den klassiska klocksymbolen som en del spelautomater använder än idag.

Det största steget i spelautomatens historia kan dock lugnt sägas vara när de hamnade på nätet. Detta skulle varit ett stort steg för vilket spel som helst, men för specifikt spelautomater började spelutvecklare leka väldigt mycket med det grundläggande konceptet och skapa en hel massa spel som på ytan inget var den andra lik men som ändå förlitade sig på samma mekanismer vi känner igen sedan länge tillbaka.

Idag kan stora casinon som Mr Green erbjuda en rad olika spelautomater och förklarar väldigt tydligt hur de fungerar och hur man kommer igång med att spela dem. Det går väldigt snabbt att lära sig och efter man har lärt sig hur en fungerar kan man nästan alltid applicera detta på nästa man provar på.

Världen av spelautomater har vuxit exponentiellt ända sedan de dök upp på nätet och nya fortsätter att komma ut i en rasande fart. Flera olika spelutvecklare är involverade i detta och lånar idéer och teman från mycket i både populärkultur och historia. En hel del licenserade spelautomater har dykt upp under åren och är baserade på saker som tv-serier, serietidningsfigurer, filmer och musikartister.

De som spelar spelautomater på nätet idag är alltid ute efter att testa nya spel och hjälper på så sätt till att driva utvecklingen framåt för alla i branschen. Och med så många olika att välja mellan kan man lätt se vilka koncept som fungerar bättre än andra och därmed få fram bättre och roligare spel för alla att testa.